Tarieven

Tarieven

Advocatenkantoor Jurg brengt haar werkzaamheden op basis van een vast uurtarief in rekening. Wilt u maximale zekerheid over uw juridische uitgaven? Dan bieden we u de mogelijkheid van een fixed fee. Uw zaak wordt dan behandeld tegen een vast, vooraf overeengekomen, bedrag.

contract

Het uurtarief is exclusief 5% kantoorkosten, BTW en eventuele verschotten. Verschotten zijn de voor u gedane uitgaven, zoals bijvoorbeeld griffierecht en deurwaarderskosten.

Iedere maand ontvangt u een gespecificeerde nota voor de in die maand verrichte werkzaamheden.

 

Ons kantoor behandelt geen zaken op basis van toevoeging/gesubsidieerde rechtsbijstand. 

 

Met rechtsbijstandverzekering recht op vrije keuze advocaat

Heeft u een rechtsbijstandverzekering en wilt u uw zaak, op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar, door Advocatenkantoor Jurg laten behandelen vanwege onze expertise op het gebied van het onderwijsrecht?

Iedereen met een rechtsbijstandverzekering heeft het recht op vrije keuze van een advocaat. Dat heeft de Hoge Raad in een uitspraak van 21 februari 2014 formeel bevestigd. De Hoge Raad heeft geconcludeerd dat het recht op vrije advocaatkeuze niet afhankelijk mag zijn van een besluit van de rechtsbijstandverzekeraar dat een zaak door een externe rechtshulpverlener mag worden behandeld. Het Europese Hof van Justitie heeft middels een arrest van 7 april 2016 het recht op vrije advocaatkeuze verder verruimd. Zowel een ontslagprocedure bij het UWV als een bezwaarprocedure moeten worden gezien als administratieve procedures waarbij verzekerden recht hebben op het kiezen van een eigen advocaat.

Neem contact met ons op als u vragen heeft met betrekking tot dit onderwerp.